skip to Main Content

Datum: 09-10-2020

Begintijd: 08:00
Eindtijd: 17:00

Koninklijke Oosterhof Holman is een duurzame en innovatieve speler in de grond- weg- en waterbouw, milieutechniek en groenvoorziening. Ruim een behoorlijk aantal jaar investeren wij in het reduceren van het gebruik van fossiele brandstof voor minder uitstoot. Wij zien dit niet als een verplichting, maar als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Allemaal om dat ene doel te bereiken: fossielvrij leven voor nu en onze volgende generaties. We beseffen ons dat het een grote uitdaging is. Maar elke stap die we zetten, komen we dichterbij.

Zo verduurzamen wij naast ons wagenpark, ook onze bouwplaatsen en werktuigen. Dit doen we door gebruik te maken van energieneutrale bouwketen en zijn we bijvoorbeeld sinds kort in het bezit van een elektrische shovel en graafmachine. Deze werktuigen worden elektrisch geladen op de bouwplaats door middel van een container met een accu-pakket en zonnepanelenframe. Naast dat we hierdoor fossielvrij op de bouwplaats kunnen werken, reduceert dit ook geluidsoverlast en trillingen. Een positieve bijkomstigheid ook voor onze omgeving. In de afgelopen periode hebben wij ons tevens verdiept in de mogelijkheden van het toepassen van waterstof in onze zwaardere materieelstukken, zoals vrachtwagens.

Het wagenpark van Oosterhof Holman bestaat op dit moment uit ruim 40 elektrische auto’s, waarbij we beschikken over ruim 25 laadpalen bij onze verschillende kantoren. Daar kunt u op 9 oktober 2020, maar ook op de andere dagen vrij gebruik van maken om elektrisch te laden. Begin oktober a.s. komen hier maar liefst 20 nieuwe Volkswagens ID Neo’s bij. Deze zullen op 9 oktober te bewonderen zijn bij ons kantoor in Grijpskerk. Niet geheel onbelangrijk: het laden van ons wagenpark gebeurt ook fossielvrij, omdat de daken van onze loodsen en kantoorpanden in Grijpskerk zijn voorzien van zonnepanelen. Ons duurzaamste kantoorpand staat in Leeuwarden, de Energie Campus Leeuwarden. Hier werken we aan het concretiseren van de energietransitie.

Ten aanzien van het Fossielvrij Weekend van 9 t/m 11 oktober stimuleren wij onze medewerkers om fossielvrij te reizen. Naast de vele elektrische auto’s staan ook twee Speed Pedelecs klaar om te kunnen worden ingezet. En zullen we onze medewerkers actief benaderen over het Fossielvrije weekend om ze te motiveren mee te doen! Voor de medewerker, die zo fossielvrij mogelijk het weekend door gaat, staat een leuke prijs te wachten. Wij zijn vastberaden om het verschil te maken. Samen maken we kansen waar.

Locatie: Kievitsweg 13, Grijpskerk
Back To Top