skip to Main Content

Medium RTV Drenthe was op woensdag 4 maart aanwezig tijdens de Kick-off van de Fossielvrije Weken. Tijdens het event in EM2 Groningen sprak journalist Andries Ophof met onder meer Femke Adriaens, Drents Energiecommissaris en onderdeel van de Fossielvrije Weken-organisatie.

Fossielvrij reizen
“We willen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken’, vertelt Adriaens op de website van het Drentse medium. “We hopen dat werkgevers met hun werknemers gaan kijken hoe ze de uitstoot van zakelijke kilometers kunnen verminderen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van snelle fietsen, douches op het werk voor mensen die met de fiets naar het werk gaan, meer carpoolen of thuis werken”.

Elektrisch
Adriaens probeert een fossielvrije golf op gang te brengen binnen het bedrijfsleven in haar provincie.  “Je moet het een keer doen en ervaren”, verwijst ze naar elektrisch rijden. “Dan merk je dat er best wel oplossingen zijn die niet meteen geld kosten. Het gaat om het gesprek.”

Lees het gehele artikel op de website van RTV Drenthe:

Drents bedrijfsleven aarzelt over elektrisch rijden

Twee weken lang wordt er in juni van dit jaar aandacht gevraagd voor elektrisch rijden, het gebruik van de fiets voor woon-werk verkeer en andere vormen van milieuvriendelijk vervoer. Dat gebeurt tijdens de Fossielvrije Weken van 1 tot en met 13 juni.

Back To Top