skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Je vraagt je vast af hoe je twee weken lang zonder fossiele auto naar je werk of andere bestemmingen komt. Daar helpen we graag bij! Voor veel mensen is het openbaar vervoer of de fiets een verstandige optie. Kan dat niet, geen nood! In heel Noord-Nederland worden deelauto’s, extra elektrische laadpalen, liftplekken, benzinestations met fossielvrije diesel of groengas neergezet.

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Staat jouw thema er niet bij? Neem contact op via info@fossielvrijeweken.nl.


Tijdens de Fossielvrije Weken zijn allerlei elektrische en groengas-vervoersmiddelen beschikbaar. Ook laten meerdere werkgevers hun werknemers tijdens het evenement (vaker) thuiswerken of later beginnen zodat ze met het openbaar vervoer kunnen reizen. We bedenken ook allerlei creatieve oplossingen, waardoor je minder vaak de auto hoeft te gebruiken. Bijvoorbeeld door je boodschappen elektrisch te laten bezorgen!

Dieselrijders kunnen overstappen op Neste MY Renewable Diesel. Deze fossielvrije, emissie-arme dieselbrandstof is gemaakt van plantaardig afvalmateriaal. Zo rijd je met je fossiele dieselauto toch fossielvrij!

We gaan graag het gesprek aan om te kijken naar de mogelijkheden. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het vinden van duurzamere brandstoffen voor landbouwvoertuigen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, zoeken we een andere oplossing. In ieder geval betekent het niet dat er niet gewerkt kan worden, als het nodig is.

Natuurlijk is fossielvrij reizen al een enorme bijdrage, maar daarnaast zijn er tal van andere manieren om mee te doen. Zoals door ambassadeur te worden van jouw dorp of wijk, door zelf futuristische voertuigen te ontwerpen, door het wagenpark van jouw dorp te beheren, of door vrijwilliger te worden tijdens de Fossielvrije Weken. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@fossielvrijeweken.nl.

Jazeker! We stimuleren zoveel mogelijk onderwijsinstellingen in Noord-Nederland om mee te doen aan de Fossielvrije Weken. Wil jouw onderwijsinstelling ook meedoen? of Schrijf je in via de aanmeldpagina of stel je vraag via info@fossielvrijeweken.nl.

Er zijn diverse opties voor: lease voor twee weken een elektrische fiets, ga carpoolen met dorpsgenoten, meld je dorp aan voor een liftplek of werk vaker thuis. Heb je hulp nodig of een goed idee? Neem contact op via info@fossielvrijeweken.nl.

Back To Top